vrijdag, juni 09, 2006

In geval van kokosnoot

Wanneer ze zich omdraait word plots alles duidelijk: het is een geval van kokosnoot die haar voorzijde op peil hioud. Spijtig genoeg gaat dit evengoed op voor haar gelaatstrekken. Enigszins nors haalt ze de consumptiegoederen met een bliepje voorbij het leestoestel.

In een vorig leven had ze nog eens een opstand geleid tegen de Romeinse overheerser. In de geschriften van Quasi Erectus III word ze dan ook aangeduid als de gekokosnoothoofdige Bendicea. De opstand leed tot niets. Haar leger van twaalf tot de harige tanden gewapende kinderjuffen geraakte niet verder dan het eerste loofbos. Daar werden ze overvallen door een bende viriele struikrovers die hen verkracht maar voldaan achterlieten aan de vruchtbare oevers van een rustig beekje. Toen ze terug enigszins bij bewustzijn waren gekomen besloten ze hun wilde tocht te staken. Thuisgekomen werden ze onthaald op hoongelach en afgunstige blikken.

Negen maand later wierp elk van hen een kloeke zoon. Geen van hen zou het ver schoppen. Alleen Billy The Shit, die een eigen slijterij begon met gegiste kalfslevers en bier voor een betere stoelgang, vanwaar zijn gezegende bijnaam natuurlijk.

Tijdens het bliepen knippert ze steeds met haar kokosnootogen en wanneer ik haar tien euro in handen druk kost het een kwartiier en de tussenkomst van de achter haar gelegen cassière om mij van wisselgeld te voorzien. In een vorig leven liep dat wel even anders, maar er is nu geen tijd om daar dieper op in te gaan.

Geen opmerkingen: